Spisa god mat
lustfylld njutning av mat och dryck
Ordlista
Vi har tagit oss friheten att tolka ett antal recept och kryddblandningar på eget vis.
Här kommer en liten guide om vad vi menar.

Baba ganoush: Mellanöstern, Libanon
Röra på hårt grillade auberginer, sesam, citron

Chermoula: Nordafrika
Kryddpasta med bla persilja, spiskummin och paprika

Dukkah: Egypten
Rostad nötblandning

Pimenton: Spanien
Rökt paprika

Harissa: Nordafrika, Tunisien
Tunisiens ketchup, chili, vitlök, koriander, spiskummin

Labneh: Libanon
Avrunnen yoghurt som en krämig, syrlig färskost

Merguez: Algeriet
Kryddig lammkorv

N’duja: Italien, Kalabrien
Bredbar,stark salami (chili) gjord på fläskkött

Patatas arrugadas: Teneriffa
Saltkokt potatis

Romescosås: Katalonien, Spanien
Sås lagad på nötter, mandlar och grillad paprika

Morcilla: Spanien
Blodkorv

Sumak: Medelhavet, Turkiet och Libanon
Små syrliga bär, används torkade

Spisas Baharat: Nordafrika, Mellanöstern
Peppar, spiskummin, korianderfrö, kryddnejlika, muskot, kardemumma, torkad svamp och kanel

Tahini: Mellanöstern
Sesampasta av rostade och malda sesamfrön

Panne Grattato,: Italien
Knaprigt bröd

Za’atar: Tunisien & Marocko
Kryddpasta på sumak, sesamfrö, örter